Världens viktigaste bok - om kroppen känslor och sex

 

Kroppen bubblar av nya känslor, och man funderar över vem man är och kommer att bli. Kompisarna har   blivit viktigare och bråken med familjen fler, samtidigt som kärleken och längtan efter att hångla blivit större. Pubertetsåren är en speciell tid med nya pirriga drömmar, pinsamheter, kärleksknas och en stor nyfikenhet på kroppen.

 

Vad ska jag göra när svetten luktar? När kommer mensen? Vem har bestämt vad som är tjejigt och vad som är killigt? Vad är porr? Hur känns det att vara kåt?

 

Vuxna vill gärna svara och stötta men tycker ofta att det är svårt att prata med 10–13-åringar om kroppen, kärlek och sex.

 

Med hjälp av sin långa erfarenhet som sexualupplysare kan Nathalie Simonsson på ett roligt, spännande och ärligt sätt förklara hur det faktiskt funkar – och hon vågar prata om det som är pinsamt, fnittrigt, svårt och hemligt.

 

Världens viktigaste bok är den första boken i sitt slag eftersom den tar upp normer, ja- och nejkänslor, hur man vågar tro på sig själv och hur man är schyssta mot varandra. Det är en bok som kan läsas under täcket hemma på rummet, men också tillsammans med föräldrarna eller i skolan. En bok om allt man vill veta men inte vågar fråga om.

 

Nominerad till Nils Holgersson-plaketten som årets bästa fackbok för barn.

Beställ boken här

 


Det här är lärarhandledningen till Världens viktigaste bok, en lärobok i sexualkunskap för elever i årskurs 4-6. Böckerna tar upp det som står i skolans kursplaner om kroppen, relationer och sexualitet.

Lärarhandledningen innehåller fördjupande texter, metoder och lektionsförslag. Den ger dig de verktyg du behöver för att undervisningen ska bli rolig och utvecklande, men också inspiration och vägledning.

 

 

Beställ boken här


Världens viktigaste översättning

Myndigheten för tillgängliga medier har släppt Världens viktigaste bok som talbok och i punktskrift med taktila bilder.

Under 2016 har boken översatts och getts ut i Norge, Danmark och på Färöarna.